Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

PRODUKTEN

Little to know about us. We are here for you.

Wat betekent Ayurveda?

Ayurveda is een oud Sanskriet woord. Precies betekent het levenskennis (Ayur = leven en Veda = kennis (levenswetenschap). De Ayurveda is een eeuwenoude kruidengeneeskunde uit India, deze kennis is nog steeds up to date. India´s grote Rishi”s ( zieners) hebben de kennis over de fundamentele basis van de menselijke geest en lichaam duizenden jaren geleden als eerste beschreven in een gestructureerd en duidelijk systeem en noemde dit Ayurveda en betekent letterlijk de kennis van een lang leven.

about-image

Wat is Ayurveda?

Bij Ayurveda gaat men ervan uit dat alles in de kosmos is opgebouwd uit vijf basiselementen:

  • Aarde
  • Water
  • Lucht
  • Vuur
  • Ether

Men ziet de mens als een verzameling van deze vijf basiselementen, plus het immateriële zelf. Ayurveda streeft ernaar om bij een persoon de vijf elementen op harmonieuze wijze met elkaar in balans te brengen. Deze vijf elementen vormen de drie dosha’s die in ieder mens aanwezig zijn. Vata, Pitta en Kapha. Je bent altijd een combinatie van deze 3 types, maar er zal wel een of twee van deze types je persoonlijkheid domineren. Doordat bij ieder mens verschillende elementen overheersen, ontstaan er verschillende persoonlijkheden, karakters, uiterlijk etc.

 

Volgens de leer van Ayurveda is een persoon gezond als er bij hem/haar sprake is van een ideale verhouding tussen deze elementen. Dit is per persoon verschillend. Ayurveda richt zich erop het evenwicht bij een persoon te herstellen.

 

Het in balans brengen doet men door gebruik te maken van persoonlijk aangepaste massages, behandelingen, kruiden, essentiële oliën en muziek, die de vijf elementen beïnvloeden en balanceren. De gebruikte essentiële oliën en cosmetica moeten aangepast zijn aan de individuele behoefte om zo het gewenste en duurzame resultaat te kunnen bereiken.

about-image
Translate »